Грібаускайте озвучила чотири сценарії Brexit

Грібаускайте озвучила чотири сценарії Brexit

Укрінформ
Події навколо виходу Великої Британії з Європейського Союзу можуть розгорнутися за щонайменше чотирма сценаріями.

Таку думку висловила президент Литви Даля Грібаускайте у неділю перед початком надзвичайного саміту ЄС, який має розглянути Угоду та Політичну декларацію щодо Brexit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не думаю, що ми дуже щасливі. Так, сьогодні ми представимо угоду щодо Brexit, але в цьому немає нічого доброго, тому що це вихід із Європейського Союзу. Процес обіцяє бути тривалим, починаючи від сьогодні і закінчуючи останніми хвилинами перехідного періоду, коли остаточний вихід відбудеться. Я нарахувала, щонайменше, чотири можливі сценарії. Наприклад, може бути перегляд результатів голосування, можуть бути нові вибори, може бути запит щодо продовження переговорів... Наша позиція - ми хотіли б бачити визначеність, щоб усе вирішилося якнайшвидше», - зауважила президент Литви.

Відповідаючи на запитання преси про погрози від британського парламенту заблокувати угоду щодо Brexit, Грібаускайте сказала: «Я не думаю, що розлучення може бути добрим. Нічого доброго не відбувається для жодної із сторін. Але ми проводимо переговори не з британським парламентом, ми проводимо переговори поміж собою. Ми розглянемо угоду, і це буде справа Великої Британії, що робити далі».

Читайте також: Життя після Brexit: ЄС і Британія узгодили політичну декларацію

Як повідомлялося, позачерговий саміт ЄС, присвячений завершенню роботи над угодою про Brexit, відбудеться 25 листопада в Брюсселі. Також на саміті лідери країн-членів ЄС мають прийняти політичну декларацію про майбутні відносини після виходу Великої Британії з блоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-