Чеський парламент провалив вотум недовіри Бабішу

Чеський парламент провалив вотум недовіри Бабішу

Укрінформ
Після цілого дня дебатів у нижній палаті парламенту Чеської Республіки депутати не змогли винести вотум недовіри уряду Андрея Бабіша (рух ANO).

З тих 182, які взяли участь у голосуванні проти пропозиції про винесення вотуму недовіри, в ході поіменного голосування висловилися 92 депутати, підтримали його 90 з необхідного 101 голосу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Шість опозиційних партій - цивільні демократи, християнські демократи, Піратська партія, TOP 09, рухи STAN і "Свобода і пряма демократія" (SPD), що ініціювали це питання, мають лише 92 голоси. Партія самого Бабіша голосувала проти, їх підтримали комуністи. Партнер по коаліції Чеська соціал-демократична партія не голосували зовсім, залишивши зал засідань.

У своїй промові перед депутатами Бабіш заявив: "Правда на моїй стороні, і я сподіваюся, що більшість з вас розуміють це".

Він звинуватив журналістів, що зробили сюжет про його сина, в брехні і в бажанні повалити уряд.

Поки в Палаті представників йшли дебати і голосування, на Малостранській площі в Празі почалася чергова демонстрація противників Бабіша.

Читайте також: У Празі вимагають відставки прем'єра Бабіша через махінації з грантами ЄС

Як повідомлялося, приводом для проведення засідання став скандал, пов'язаний з розслідуванням журналістів, у якому син Бабіша Андрей заявив, що його насильно вивезли до окупованого Криму, щоб не дати свідчити у справі про махінації з євросубсидіями в рамках справи про "Гніздо Лелеки". Сам глава уряду заявив, що його син хворий на шизофренію.

До цього із закликом до прем'єра піти у відставку звернувся Сенат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-