Протести у Франції: Макрон хоче залучити армію проти “жовтих жилетів”

Протести у Франції: Макрон хоче залучити армію проти “жовтих жилетів”

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон наголошує на рішучій налаштованості припинити протиправні масові акції так званих «жовтих жилетів», які вже п’ятий день протестують проти підвищення цін на бензин.

Про це французький лідер заявив у зв'язку із загостренням ситуації та зростанням кількості жертв безладів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Те, що відбувається з суботи у Реюньйоні (заморська територія Франції – ред.), є серйозним. Ми застосували необхідні засоби і будемо їх продовжувати. Наші військові будуть мобілізовані для відновлення громадського порядку. Ми рішуче непорушні, адже те, що відбувається, є неприйнятним», - заявив президент Франції.

Слід відзначити, що Макрон згадав саме заморську територію Реюньйон, оскільки там заворушення є найбільш жорсткими, внаслідок чого поранень зазнали 30 правоохоронців.

Читайте також: Міністр оборони Німеччини каже, що армія ЄС потрібна "на випадок криз"

Як повідомляв Укрінформ, у Франції вже п’ятий день тривають протести так званих «жовтих жилетів». Учасники акції виступають проти підняття акцизу на пальне, а також проти податкової політики уряду загалом.

У результаті сутичок двоє людей загинули, 585 зазнали поранень, включаючи 99 правоохоронців. Сили правопорядку затримали 582 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-