Главу Nissan Motor звільнили через махінації

Главу Nissan Motor звільнили через махінації

Укрінформ
Члени ради директорів Nissan Motor Co ухвалили рішення про звільнення глави компанії Карлоса Гона та відсторонення від посади директора-представника Грега Келлі через надання неправдивих відомостей у фінансовій звітності.

Про це повідомляє NHK.

"Члени ради директорів компанії Nissan Motor Co ухвалили рішення щодо звільнення голови Карлоса Гона та відсторонення від посади Грега Келлі", - йдеться у повідомленні.

За інформацією японської газети The Asahi Shimbun, у прокуратурі Токіо відмовилися повідомляти, чи визнав Гон свою провину у звинуваченнях щодо надання неправдивих відомостей у фінансовій звітності.

Читайте також: Японія готує арешт главі Nissan і Renault

Як повідомив прокурор Шін Кукумото, нині Гон перебуває у місцевому СІЗО, після того як у середу районний суд в японській столиці визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою упродовж 10 днів.

Як повідомлялося, у понеділок, 19 листопада, голова Nissan і Renault Карлос Гон добровільно здався токійській прокуратурі після того, як внутрішнє розслідування компанії виявило фінансові розбіжності в його бухгалтерії. Після появи цих новин акції Renault у Парижі впали на 6,2%, а глобальні депозитарні розписки Nissan впали більш ніж на 11%.

Читайте також: У Токіо заарештували главу Nissan Motor

Разом з ним був затриманий і директор-представник компанії Грег Келлі за підозрою в наданні неправдивих відомостей у фінансовій звітності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-