Фінляндія розпочала головування у Раді Європи

Фінляндія розпочала головування у Раді Європи

Укрінформ
Фінляндія розпочала піврічне головування у Комітеті міністрів Ради Європи.

Головування перейде до цієї країни від Хорватії, а у травні 2019 року його продовжить Франція, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

Головною метою програми фінського головування, що отримала назву «Сутність Європи», є просування прав людини, демократії та верховенства права для всіх.

Серед пріоритетів на подальші шість місяців Гельсінкі визначили зміцнення системи прав людини та верховенства права в Європі, підтримку рівності та прав жінок, а також відкритість і всеосяжне залучення молодих людей до суспільного життя та запобігання радикалізму.

Серед викликів упродовж головування очікуються ситуація щодо майбутнього Росії у Раді Європи, бюджетно-фінансові проблеми, а також вибори нового генерального секретаря організації.

Водночас програма головування Фінляндії у Комітеті міністрів Ради Європи не містить у тексті жодної згадки про ситуацію щодо Росії, порушення російською стороною міжнародного права, а також відносно зусиль з відновлення територіальної цілісності України.

Читайте також: У Раді Європи заявляють про надзвичайно високу дитячу бідність

Натомість головування зосередиться на імплементації головних завдань Ради Європи з урахуванням актуальних тенденцій розвитку сучасних технологій, утвердження прав жінок та молоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-