Арктика може перетворитися на арену стратегічного протистояння - НАТО

Арктика може перетворитися на арену стратегічного протистояння - НАТО

Укрінформ
Суттєва розбудова Росією своїх військових можливостей у Арктиці непокоїть НАТО.

Про це йдеться у проекті резолюції Парламентської асамблеї НАТО "Безпека та співпраця на крайній півночі", текст якого є в розпорядженні Укрінформу.

"Асамблея розчарована масштабом російської військової розбудови у Арктиці, у тому числі модернізацією Північного флоту, створенням військової інфраструктури в регіоні, розгортанням засобів заборони доступу, суттєвим збільшенням активності авіації та підводних човнів на кордонах Альянсу", - стверджується у документі.

У НАТО звернули увагу, що збільшення напруження у світі може перетворити Арктику на "поле стратегічного протистояння". "Асамблея занепокоєна тим, що, хоча загроза збройного конфлікту у Арктиці залишається низькою, - можливе перетікання напруження між РФ та союзниками по НАТО, а також усе більше залучення Китаю, можуть зробити Арктику ареною стратегічного протистояння", - зазначається у проекті резолюції.

Читайте також: У НАТО занепокоєні російськими кібератаками — готують резолюцію

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея НАТО нині триває у канадському Галіфаксі. Членам української делегації вдалося успішно провести кілька важливих правок до підсумкових документів, які будуть винесені на обговорення делегатів сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-