Австралійська армія візьме на озброєння американські безпілотники

Австралійська армія візьме на озброєння американські безпілотники

Укрінформ
Військово-повітряні сили Австралії вперше візьмуть на озброєння безпілотники.

Про це оголосив міністр оборони Крістофер Пайн, повідомляє інформаційний веб-ресурс news.com.au.

“Це значний крок уперед, коли не потрібно піднімати в повітря команду в озброєному літаку, який, зазвичай, сам є ціллю”, - заявив міністр під час оголошення переможця тендеру на постачання безпілотників для Сил оборони Австралії.

У 2016 році міноборони Австралії оголосило тендер за проектом Project Air 7003 Phase 1. Тоді повідомлялося, що для ВПС країни буде закуплено 12-16 дронів класу MALE, а вартість операції оцінювалася від 1 до 2 млрд австралійських доларів.

Перемогу в тендері здобула американська компанія General Atomics Aeronautical Systems.

Очікується, що ВПС Австралії отримають безпілотники MQ-9 Reaper Block, які забезпечуватимуть розвідку, спостереження та вогневу підтримку низки місій. Вони також використовуватимуться для захисту сухопутних військ та надання допомоги в пошуку й рятуванні, гуманітарних операціях і ліквідації надзвичайних ситуацій.

Міністр оборони Австралії переконаний, що використання безпілотників значно посилить безпеку Сил оборони.

Пайн заявив, що уряд Австралії готовий закупити від 12 до 16 машин. За його словами, остаточне рішення щодо того, де базуватимуться безпілотники, не прийнято, однак відомо, що команда операторів дронів розташовуватиметься на базі ВПС в Единбурзі неподалік Аделаїди.

Читайте також: Австралія поскаржилася на Індію в СОТ через цукрові субсидії

Австралійське військове відомство розраховує отримати перші дрони вже у 2020-2021 роках, а через два роки - у 2022 році - відправити їх на бойове чергування.

У свою чергу віце-президент "General Atomics" Джо Сонг заявив, що США використовували аналогічні літальні апарати після терактів 11 вересня 2001 року.

"Вони допомогли нам захистити війська на Близькому Сході... перше, що цінують американські війська, це захист з повітря", - сказав він, додавши, що ці безпілотники також постачаються до Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-