Мей не бачить альтернатив свого плану щодо Brexit

Мей не бачить альтернатив свого плану щодо Brexit

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила, що альтернатив для її плану щодо Brexit у влади немає, і якщо члени парламенту відхилять угоду, вони «просто повернуть все до початку».

Про це Мей написала у своїй статті для британського таблоїду The Sun.

«Немає іншого підходу, з яким ми могли б погодитися. Курс, який я встановила, є правильним для нашої країни і єдиним, який буде працювати», - підкреслила Мей.

Читайте також: У Британії — новий міністр з питань Brexit

Щоб досягти угоди з ЄС, їй, за її словами, довелося прийняти ряд складних рішень. Це не було легко, визнала прем'єр, зауваживши, що деякі з її колег по уряду визнали, що не зможуть підписати цей план. «Я поважаю це, але я гаряче вірю в те, що той курс, який я встановила, є єдиним правильним для нашої країни», - повторила політик.

Читайте також: Мей про "свою" угоду щодо Brexit: повернемо контроль над кордонами, законами та грошима

Угода, яку уклали Лондон і Брюссель, за її словами, означає, що британці «відновлять контроль над своїми грошима, припинивши щорічні виплати в ЄС».

«Так ми зможемо самі вирішити, як витратити ці кошти на речі, які важливі для нас найбільше, наприклад, на нашу національну службу охорони здоров'я», - додала Мей.

Читайте також: Пристрасті навколо Brexit: партія Мей почала збирати голоси за вотум недовіри до неї

Крім цього, згідно з планом прем'єр-міністра, запропонована нею угода покладе край юрисдикції Європейського суду у Великобританії. Вона, як заявила Мей, «візьме повний контроль над законами» країни.

«Це також означає вихід із Спільної політики в сфері рибальства і перетворення Великобританії в незалежну прибережну державу», - нагадала політик.

Читайте також: Прем'єр Ірландії - за угоду щодо Brexit, аби не було "жорсткого" кордону

Як відомо, кабінет прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей 14 листопада схвалив проект угоди з ЄС про Brexit. 15 жовтня троє британських міністрів подали у відставку через незгоду з цим документом - міністр у справах Північної Ірландії Шейлеш Вару, міністр з питань Brexit Домінік Рааб і міністр праці і пенсій Естер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-