ЄП нагадав Amazon про звірства СРСР і закликав відмовитись від речей з його символікою

ЄП нагадав Amazon про звірства СРСР і закликав відмовитись від речей з його символікою

Укрінформ
Двадцять сім членів Європарламенту (ЄП) звернулися до американського гіганта інтернет-торгівлі Amazon Inc із закликом зупинити торгівлю речами з радянською символікою.

Про це повідомляє Delfi.

"Кількість жертв радянського режиму перевищує 60 млн, понад 10 млн осіб були вислані в трудові табори в Сибіру, жили там у нелюдських умовах, виконували примусові роботи, відчували голод і потерпали від фізичного насильства. Криваві дії радянського режиму, терор і нелюдяність пережили майже всі окуповані держави, а наслідки цих трагічних дій відчуваються до цього часу", – наголошують представники ЄП.

Звернення до глави компанії Джеффа Безоса підписали члени ЄП з Литви, Польщі, Нідерландів, Хорватії, Латвії, Сполученого Королівства, Словаччини, Естонії, Фінляндії, Португалії, Угорщини, Іспанії, які представляють основні політичні групи.

Читайте також: Євросоюз перевірить, чи порушував Amazon антимонопольні правила

Лист ініціював литовський парламентарій Антанас Гуога. У зверненні парламентарії відзначають, що "засуджують використання символів нацистських і радянських режимів", вказуючи, що режими "систематично порушували права людини, обмежували свободу і демократію".

Європарламентарі реагують на виниклу в соціальних мережах ініціативу #WhyNotSvastika, в ході якої Amazon закликають зупинити торгівлю десятками майок з радянською символікою.

Після критики Литви та інших Балтійських країн від торгівлі майками з радянською символікою цієї осені відмовилися Walmart Inc і Adidas.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-