Главою Інтерполу може стати росіянин - ЗМІ

Главою Інтерполу може стати росіянин - ЗМІ

Укрінформ
На посаду глави міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол претендує її віце-президент - росіянин Олександр Прокопчук.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Як зазначається, після відставки глави Інтерполу Мен Хунвея, заарештованого в Китаї, на його місце претендують два кандидати. Це віце-президент відомства, екс-глава Національного центрального бюро Інтерполу Міністерства внутрішніх справ (МВС) Російської Федерації Олександр Прокопчук та виконуючий обов'язки голови Ітерполу Кім Чон Ян з Південної Кореї.

Зазначається, що виконавчий директор британської організації із захисту прав Fair Trials Яго Рассел напередодні написав листа генеральному секретареві Інтерполу Юргену Штоку щодо кандидатів.

"Буде недоцільно, якщо країна, в якій зафіксовано порушення правил Інтерполу (наприклад, часте використання своїх систем для поширення повідомлень з політичними мотивами), отримає провідний статус у ключовій наглядовій установі", – йдеться в листі Рассела.

Читайте також: Китай підтвердив арешт глави Інтерполу

Нового главу Інтерполу оберуть 21 листопада на засіданні в Дубаї.

Як повідомлялося, у жовтні Інтерпол оголосив про відставку свого глави Мена Хунвея, після його затримання у Китаї. Його підозрюють у порушенні закону. 

Мена Хунвея обрали главою Інтерполу в листопаді 2016 року. Раніше він працював заступником міністра громадської безпеки Китаю. Він став першим представником Китаю, який очолив Інтерпол. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-