ЦРУ встановило вбивцю Хашоггі

ЦРУ встановило вбивцю Хашоггі

Укрінформ
Центральне розвідувальне управління дійшло висновку, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд.

Відтак усі заяви саудівської влади про те, що вона взагалі не має стосунку до цього злочину спростовуються, повідомляє The Washington Post.

ЦРУ дослідила кілька джерел, зокрема телефонний дзвінок брата спадкоємного принца Халіда бен Сальмана (посла Саудівської Аравії у Сполучених Штатах), який він робив Джамалю Хашоггі. Цей дзвінок перехопила розвідка США.

Халід сказав журналісту, що той має з'явитися у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі, щоб отримати документи, і запевняв його в тому, що це безпечно. Видання зазначає, що Халід зробив дзвінок на прохання свого брата.

Читайте також: Убивство Хашоггі: США ввели санкції проти 17 саудівців

В той же час, Халід бін Салман заявив, що ніколи не розмовляв із Джамалем Хашоггі.

"Як ми вже сказали Washington Post, останній мій із ним контакт був у текстовому форматі 26 жовтня 2017 року. Я ніколи не говорив із ним по телефону та не закликав їхати до Туреччини", - заявив Халід.

Читайте також: У справі Хашоггі необхідне міжнародне розслідування – глава МЗС Туреччини

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-