Клімкін: Не варто лише реагувати на дії Росії, треба діяти на випередження

Клімкін: Не варто лише реагувати на дії Росії, треба діяти на випередження

Укрінформ
Нинішнє кремлівське керівництво вже перейшло всі мислимі "червоні лінії" в Криму і на Донбасі й не зупиняється на цьому, тому просто реагувати на агресію з російського боку – це програшна тактика, потрібно діяти на випередження.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін у п'ятницю в Вашингтоні, де він взяв участь у першому засіданні Комісії стратегічного партнерства Україна-США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я очікую від Росії всього чого завгодно. Немає нічого такого, щоб на сьогодні було "червоною лінією" для РФ. Росія перейшла "червоні лінії" під час окупації Криму, під час окупації частини Донбасу. Росія перейшла "червоні лінії" в Сирії тому ми маємо бути готові до будь-якого сценарію", - наголосив український міністр.

Читайте також: США чітко заявили, що Україна буде в НАТО – Клімкін

Він підтвердив, що під час засідання Комісії стратегічного партнерства в Вашингтоні це питання було окремою темою обговорень. За його словами, Комісія для того і була створена, щоб оцінити ситуацію зі стратегічної точки зору, провести моделювання ситуації та підготуватися заздалегідь.

"Я сьогодні сказав нашим друзям, що ми не можемо реагувати на дії Росії, ми маємо їх передбачати, і ми маємо стати оперативними", - підкреслив Клімкін.

Читайте також: Комісія стратегічного партнерства Україна-США розпочала роботу

Він також зауважив, що за кілька днів говоритиме про це з представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні перед засіданням Ради міністрів глав МЗС Євросоюзу.

"Я буду також казати європейцям, що реагувати на дії Росії – це заздалегідь програшна тактика. Ми маємо стати проактивними, і про це йшлося сьогодні під час Комісії", - підсумував міністр закордонних справ України.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю відбулося перше засідання оновленого формату Комісії стратегічного партнерства Україна-США за співголовування глав зовнішньополітичних відомств двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-