Російські хакери інфікували американські комп'ютери - Reuters

Російські хакери інфікували американські комп'ютери - Reuters

Укрінформ
Російські хакери провели операцію «під прикриттям» по впровадженню шкідливих програм на комп'ютери американських державних структур.

Про це повідомляє Reuters.

«Хакери, пов'язані з російським урядом, видали себе за співробітників Держдепартаменту США при проведенні операції, метою якої було зараження комп'ютерів урядових агенцій США, аналітичних центрів та підприємств», - повідомили агентству в двох компаніях з кібербезпеки.

Читайте також: Хакери знайшли "дірку" в iPhone X

Операція, що почалася в середу, дає привід вважати, що Росія прагне відновити агресивну кампанію нападів на американські об'єкти після затишшя, пов'язаного з проміжними виборами в США 6 листопада, під час яких республіканці втратили контроль над Палатою представників. Так вважають компанії CrowdStrike і FireEye Inc (FEYE.O).

Уряд США і приватні компанії з кібербезпеки стверджують, що Росія, яка активно втручався в президентську передвиборчу кампанію, на виборах в конгрес в цьому році не мала відношення до хакерських кампаній.

Читайте також: Сайт МінТОТ знову атакували хакери

У нещодавно розкритої операції хакери, пов'язані з урядом Росії, відправили електронні листи нібито з поштової скриньки спеціаліста Держдепартаменту по зв'язках з громадськістю Сьюзан Стівенсон. Отримувачі повинні були завантажувати шкідливі документи, які, як стверджувалося, були відправлені від імені Гізер Науэрт, яку Трамп розглядає як кандидата на пост посла в ООН. Скачаний файл встановлював шкідливе ПЗ, яке надає хакерам широкий доступ до систем.

Цілями хакерів були більш 20 клієнтів FireEye, в тому числі військові агентства, правоохоронні органи, оборонні підрядники, медіа-компанії та фармацевтичні компанії.

Хакери, за даними FireEye, є частиною групи, відомої як APT29. Голландська розвідка заявила, що APT29 працює в структурі Служби зовнішньої розвідки СВР.

Московська фірма «Лабораторія Касперського» підтвердила, що кампанія була результатом діяльності APT29, і те, що група не була активною з минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-