Суд ЄС залишив РПК у переліку терористичних організацій

Суд ЄС залишив РПК у переліку терористичних організацій

Укрінформ
Суд загальної юрисдикції ЄС не задовольнив позов про виключення Робітничою партії Курдистану з переліку терористичних організацій за позовом, поданим РПК у травні 2014 року.

Про це йдеться у відповідному рішенні Суду загальної юрисдикції  ЄС.

«Суд відхиляє прохання про те, щоб постанову … про спеціальні обмежувальні заходи, спрямовані проти певних осіб та суб'єктів з метою боротьби з тероризмом, визнати неприйнятними стосовно РПК», - зазначається у рішенні.

Суд також оновив перелік осіб, груп та суб'єктів, що підпадають під дію статей про застосування конкретних заходів щодо боротьби з тероризмом, зокрема в частині, що стосується РПК.

"Рішення Суду загальної юрисдикції ЄС щодо перебування у списку (терористичних організацій – ред.) РПК лишається без змін. РПК все ще залишається в переліку ЄС терористичних організацій", - прокоментувала рішення делегація Євросоюзу в Туреччині, інформує Daily Sabah

Читайте також: Туреччина вітає рішення США про винагороду “за голови” ватажків курдів

Пізніше рішення Суду загальної юрисдикції ЄС привітали у МЗС Туреччини, вказавши, що  «будь-які зусилля, спрямовані на приховування терористичного характеру діяльності РПК, не матимуть успіху».

Як відомо, раніше США заявили, що про призначення з боку США винагороди до 5 мільйонів доларів США за інформацію, яка допоможе в розшуку трьох ватажків Робітничої партії Курдистану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-