Туреччина вітає рішення США про винагороду “за голови” ватажків курдів

Туреччина вітає рішення США про винагороду “за голови” ватажків курдів

Укрінформ
Туреччина вважає «позитивним розвитком» призначення з боку США винагороди до 5 мільйонів доларів США за інформацію, яка допоможе в розшуку трьох ватажків Робітничої партії Курдистану (РПК).

Про це йдеться в заяві речника МЗС Туреччини Хамі Аксойа.

«Ми вважаємо визначення Державним департаментом США винагороди за інформацію для встановлення особи або місцезнаходження трьох провідних членів терористичної організації РПК позитивним розвитком», - заявив Аксой.

Він також вказав, що Туреччина очікує на наступні кроки.

«Ми очікуємо, що цей крок буде підкріплений конкретними діями в Іраку та Сирії в контексті протидії РПК та її поширення», - вказав речник.

Читайте також: Ердоган проти спільного патрулювання військових США із курдами у Сирії

Як відомо, вчора США оприлюднили рішення про те, що, в рамках антитерористичної співпраці з Туреччиною в рамках НАТО, було оголошено про призначення винагороди за надання інформації, яка допоможе знайти та затримати лідерів РПК: Мурата Карайилана (до 5 млн доларів США), Джеміля Байика (до 4 млн доларів США), Дурана Калкана (до 3 млн доларів США). Заява була зроблена після вчорашнього візиту помічника Держсекретаря США у справах Європи та Євразії Метью Палмера до Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-