У Європі зобов’язали повертати до 100% вартості квитка за затримку потяга

У Європі зобов’язали повертати до 100% вартості квитка за затримку потяга

Укрінформ
Європарламент ухвалив зміни до правил захисту прав пасажирів залізничного транспорту та зобов’язав компанії, які працюють у цій галузі, підвищити рівень роз’яснювальної роботи щодо цього серед користувачів залізничних послуг.

Відповідне рішення розміщено на сайті Європейського парламенту.

«Депутати підвищили компенсацію за затримки більш ніж на годину з 25 до 50 відсотків вартості квитка. Пасажири набувають це право на додаток до права продовжити подорож або здійснювати її іншими шляхами. За затримку на півтори години пасажирам буде повертатися 75 відсотків вартості квитка, і 100 відсотків – за затримку тривалістю більше двох годин», - йдеться у рішенні Європейського парламенту.

Депутати Європарламенту також обмежили кількість випадків, коли залізничні компанії можуть виправдовувати затримки руху «надзвичайними обставинами».

Читайте також: Українські залізничники мають отримувати гідні зарплати — Гройсман

Європарламент ухвалив уточнені правила щодо захисту прав пасажирів більшістю голосів. Це рішення буде передано на розгляд Ради ЄС, яка має розпочати переговори з державами-членами щодо конкретних формулювань оновленого законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-