Захід чекає від Росії пояснень щодо збитого безпілотника ОБСЄ

Захід чекає від Росії пояснень щодо збитого безпілотника ОБСЄ

Укрінформ
США поновлюють свій заклик до РФ надати пояснення щодо своєї ролі у збитті БПЛА дальнього радіусу дії СММ 27 жовтня біля кордону з РФ на підконтрольній Росії території Донбасу.

Про це заявив виконувач обов'язків заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макріс під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сполучені Штати поновлюють свій заклик до Росії відповісти за збиття 27 жовтня БПЛА дальнього радіуса дії СММ", - сказав він.

Американський дипломат нагадав, що два тижні тому члени Постійної ради натиснули на Росію з метою надання відповідей щодо інциденту зі збиттям дрона СММ ОБСЄ на сході України. "І ми, разом з рештою членів Ради маємо все ж почути пояснення Росії щодо її ролі в інциденті, який трапився над територією, яку вона контролює", - наголосив він.

Зі свого боку, делегація ЄС при ОБСЄ також нагадала, що, як було заявлено минулого засідання, факти свідчать про те, що Росія та підтримувані нею збройні формування несуть відповідальність за збиття БПЛА дальнього радіуса дії СММ.

"Ми, на жаль, все ще не отримали будь-яких пояснень з боку Російської Федерації. СММ провела низку патрулів у районі, де, як вважається, впав безпілотник, однак їй не вдалося знайти жодних решток", - йдеться у заяві ЄС.

Нагадується, що це був вже 9-й втрачений БПЛА дальнього радіуса дії СММ ОБСЄ.

Читайте також: Росія досі не повернула ОБСЄ уламки безпілотника - Прокопчук

"Ті, хто відповідальні за будь-яке навмисне пошкодження, знищення чи втрату безпілотників СММ та іншого обладнання, повинні понести відповідальність, як політичну, так і фінансову", - наголосив представник делегації ЄС.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2018 року СММ ОБСЄ втратила БПЛА дальнього радіуса в районі Нижньокринського (ОРДО) біля кордону з РФ після того, як дрон зафіксував зенітно-ракетний комплекс та слідкував за колоною з технікою, яка переходила вночі через кордон поза пунктами пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-