У Росії

У Росії "бігають і шукають шляхи для того, щоб уберегтися" від нових санкцій США

Укрінформ
У Банку Росії поскаржилися, що "бігають невтомно два місяці" у пошуках рішень з можливими обмежувальним заходам, які зроблять США

Про це заявила заступник начальника управління департаменту національної платіжної системи ЦБ РФ Світлана Ромашкіна, повідомляє ТАСС.

"Скажу чесно, з того дня, як було оголошення по телевізору про те, що десь хтось знову планує ввести нові санкції, ми бігаємо і шукаємо шляхи для того, щоб запобігти, передбачити можливі способи захисту. Ми бігаємо невтомно два місяці. Чесно скажу, іноді ночами", - сказала вона.

При цьому Ромашкіна зізналася, що точно не знає, чи буде готова національна платіжна система до нових санкцій, однак висловила надію, що можливі санкції не вплинуть на неї.

Національна платіжна система "Мир" була створена влітку 2014 року після того, як у російських банків через санкції виникли проблеми з міжнародними платіжними системами Visa і MasterCard.

Читайте також: У Конгресі США просять Трампа ввести ще низку санкцій проти Росії

Нагадаємо, перший етап цих санкцій було введено в ​серпні, коли США серед іншого видворили з країни 60 російських шпигунів та дипломатів і вжили заходів з припинення торгівлі зброєю.

Тепер, щоб запровадити другу хвилю санкцій, Держдеп має обрати три види санкцій з переліку шести. Ці санкції набагато більш болючі, ніж передбачені першим раундом, зазначають аналітики. Санкції можуть включати як торговельне ембарго, так і зменшення дипломатичних відносин. В вересні заступник держсекретаря США Маніша Сінгх під час слухань в Конгресі заявила, що нові санкції стосуватимуться банківської сфери, більш широкої заборони на закупівлю оборонних товарів і блокування міжнародної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-