Сенат Чехії більшістю голосів підтримав відставку прем’єра Бабіша

Сенат Чехії більшістю голосів підтримав відставку прем’єра Бабіша

Укрінформ
Сенат Чехії визнав неприйнятним, щоб прем'єр-міністр Андрей Бабіш з урахуванням нових обставин у справі «Гніздо лелеки» про розслідування шахрайства з євродотаціями зберіг своє місце в уряді.

Про це повідомляє Radio Praha.

"Верхня палата парламенту прийняла відповідне рішення більшістю голосів, «за» проголосували і члени Соціал-демократичної партії, союзник руху ANO по урядовій коаліції", - йдеться у повідомленні.

Раніше Бабіш повідомив, що не збирається йти у відставку. Він також відмовився прийти до Сенату, аби надати інформацію про причини перебування свого сина в анексованому Росією Криму.

Читайте також: Прем'єр Чехії може отримати вотум недовіри за "кримський відпочинок" сина

Як повідомлялося, шість опозиційних партій Чехії висунули пропозицію про висловлення вотуму недовіри уряду Бабіша. На думку опозиції, прем'єр-міністр перешкоджав розслідуванню справи «Гніздо лелеки» про зловживання євросубсидіями. Звинувачення висунули після появи у ЗМІ інформації про те, що син прем'єра, 35-річний Андрей Бабіш-молодший, був насильно вивезений до Криму з метою перешкодити його спілкуванню зі слідчими.

Також повідомлялося, що генпрокуратура Чехії проведе перевірку щодо цієї інформації.

Сам прем'єр-міністр Бабіш написав у своєму Facebook, що його син Андрей виїхав з країни добровільно. При цьому Бабіш зазначив, що його син "психічно хворий, приймає ліки і повинен перебувати під постійним наглядом; він живе зі своєю матір'ю у Швейцарії".

Чеська поліція два роки безуспішно намагається знайти і допитати Андрея Бабіша-молодшого. Підпис 35-річного Бабіша стоїть під документами, пов'язаними з об'єктом "Гніздо лелеки", навколо якого вже кілька років ведеться розслідування за фактами фінансового шахрайства та зловживань. Це багатофункціональний комплекс, що виник у результаті реконструкції старовинної ферми, входить до складу холдингу Agrofert, власником якого є Бабіш-старший. Комплекс у 2007-2008 роках став одержувачем європейської дотації на суму близько 2 мільйонів євро за програмою виділення коштів єврофонду на розвиток малих і середніх фірм. Щоб підходити під необхідні критерії, його вивели зі складу агрохолдингу, а після отримання дотації повернули в Agrofert.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-