Новий шеф контррозвідки Німеччини назвав загрозу №1 для ФРН

Новий шеф контррозвідки Німеччини назвав загрозу №1 для ФРН

Укрінформ
Перед німецькими спецслужбами стоять численні завдання в світлі загроз як з боку радикальних угруповань, так і в сфері кібербезпеки.

Про це заявив новий глава Федерального відомства із захисту конституції Томас Гальденванг, якого представив журналістам у Берліні в четвер міністр внутрішніх справ Хорст Зеєхофер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Німеччина, незважаючи на всі погрози, є безпечною і вільною країною... Але безпеку і свободу потрібно захищати, вони не є самі по собі зрозумілі. А погрози різноманітні", - сказав новий шеф контррозвідки.

Зокрема, він звернув увагу на правий екстремізм, де як і раніше дуже висока готовність до насильства. Спецслужби сприймають цю загрозу дуже серйозно, оскільки в цьому середовищі можуть готуватися терористичні структури.

За словами Гальденванга, найбільшою загрозою безпеці у ФРН залишається ісламістський тероризм. Про це говорять безліч викритих спецслужбами за останні 5 років планів атак. У цьому контексті чиновник нагадав про справу з підготовки сімейною парою біологічної атаки.

Зважаючи на загрозу шпигунства і кібератак Гальденванг підкреслив важливість технічного вдосконалення і оцифрування. Він зауважив, що останніми роками парламент і уряд відчутно збільшив фінансування спецслужб.

Читайте також: Справу шпигуна РФ в контррозвідці Австрії розслідують в закритому режимі

Новий глава контррозвідки також пообіцяв розвивати міжнародне співробітництво та посилити координацію зі спецслужбами в німецьких землях.

Як відомо, протягом 5 років Гальденванг був віце-президентом Федерального відомства із захисту конституції.

Його попередній шеф Ханс-Георг Маасен змушений був залишити посаду після скандалу, пов'язаного з його висловлюваннями з приводу антимігрантських подій у Хемніці, які йшли врозріз з офіційною позицією уряду.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-