Екс-прем'єр Македонії попросив притулку в Угорщини

Екс-прем'єр Македонії попросив притулку в Угорщини

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Македонії Нікола Груєвський, засуджений нещодавно на 2 роки ув’язнення, подав прохання про притулок в Угорщині в одному з угорських посольств поза межами своєї країни.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву угорського уряду в четвер.

«Угорський уряд повідомив, що македонський колишній прем’єр Нікола Груєвський, що переховується від правосуддя в своїй державі, попросив притулку в одному з угорських посольств поза межами Македонії. У Будапешті не уточнили, в якій саме державі», - йдеться в повідомленні.

Груєвському угорська сторона наразі не відмовила в притулку, оскільки офіційного запиту про екстрадицію від Македонії не надходило. Будапешт заявив, що діятиме «в рамках закону».

Читайте також: У Македонії судитимуть двох екс-міністрів за корупцію і фальсифікацію виборів

Як відомо, 2 листопада апеляційний суд Македонії підтвердив 2-річний строк ув'язнення для колишнього глави уряду Ніколи Груєвського за незаконну купівлю елітного автомобіля Mercedes. Таким чином, суд підтвердив вирок суду у Скоп'є, який визнав Груєвського винним у незаконному придбанні за державні кошти розкішного автомобіля, яке екс-прем'єр планував використовувати для власних потреб.

13 листопада поліція Македонії видала ордер на арешт Груєвського через те, що судовим виконавцям не вдалося встановити його місце перебування, щоб передати судове рішення. Згодом виявилося, що розшукуваний екс-урядовець попросив притулку в Угорщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-