У Македонії судитимуть двох екс-міністрів за корупцію і фальсифікацію виборів

У Македонії судитимуть двох екс-міністрів за корупцію і фальсифікацію виборів

Укрінформ
Суд у Македонії розпорядився про тимчасове взяття під варту колишнього міністра транспорту і зв'язку Міле Янакієського і екс-генерального секретаря уряду Кирила Божиновського.

Про це повідомляє АР.

"Кримінальний суд у середу розпорядився, щоб колишній міністр транспорту Міле Янакієськи і колишній генеральний секретар уряду Кирил Божиновськи були взяті під варту на 30 днів", - йдеться у повідомленні.

Вони постануть перед судом за обвинуваченнями в корупції по державних контрактах і фальсифікації виборів.

Прокурори наполягали на їх затриманні на фоні побоювань, що екс-міністри можуть спробувати втекти з країни, як це зробив екс-прем'єр країни.

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада апеляційний суд Македонії підтвердив 2-річний термін ув'язнення для колишнього глави уряду Ніколи Груєвського за незаконну купівлю елітного автомобіля Mercedes. Таким чином, суд підтвердив вирок суду в Скоп'є, який визнав винним Груєвського у незаконному придбанні за державні кошти розкішного автомобіля, який екс-прем'єр планував використати для власних потреб.

Читайте також: Підозрюваний у корупції екс-прем'єр Македонії попросив притулку в Угорщині

13 листопада поліція Македонії видала ордер на арешт Груєвського через те, що судовим виконавцям не вдалося встановити його місце перебування, щоб передати судове рішення. А Груєвськи втік в Угорщину, де попросив політичного притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-