Штати можуть ввести санкції проти Туреччини через російські С-400 - ЗМІ

Штати можуть ввести санкції проти Туреччини через російські С-400 - ЗМІ

Укрінформ
У США не виключають можливості введення санкцій проти Туреччини через контракту на закупівлю російських С-400.

Про це повідомляє "Анадолу" з посиланням на високопоставлене джерело у Вашингтоні.

Співрозмовник агентства нагадав про закон, який дозволяє Конгресу США у ряді випадків вводити санкції за придбання оборонних технологій в Росії.

"Не можу сказати точно, будуть введені санкції через контракт по С-400, проте така ймовірність існує. Адміністрація США не відчуває оптимізму з цього питання", - зазначило джерело.

За його словами, Туреччина – суверенна держава і має право приймати рішення щодо закупівлі російських ЗРК, але з точки зору інтеграції в системи НАТО російські комплекси є "проблемними".

"У районах, де будуть здійснювати польоти літаки п'ятого покоління F-35, знаходження ЗРК S-4 є загрозою. Переговори між Вашингтоном і Анкарою з цього питання тривають", - сказало джерело.

Читайте також: Туреччина наступного року розгорне російські ракетні комплекси

У той же час співрозмовник агентства відзначив наявність "позитивних тенденцій" в переговорах Туреччини і США щодо закупівель комплексів "Патріот".

Як повідомлялося, Туреччина завершила процедуру закупівлі російських зенітно-ракетних систем С-400. Перші ЗРК С-400 будуть передані Росією Туреччини в 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-