Росія подала апеляцію на рішення британського суду щодо

Росія подала апеляцію на рішення британського суду щодо "боргу Януковича"

Укрінформ
Британська компанія за дорученням Мінфіну РФ подала апеляцію до Верховного суду Великої Британії на попереднє рішення Апеляційного суду Англії на користь України.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів Росії.

"The Law Debenture Trust, яка представляє інтереси РФ як власника випуску євробондів України на 3 млрд дол., за дорученням Мінфіну Росії подала до Верховного суду Великої Британії апеляцію на рішення Апеляційного суду Англії щодо аргументу України про випуск єврооблігацій під тиском російської сторони", - повідомила прес-служба Мінфіну РФ.

Очікується, що розгляд апеляції відбудеться у Верховному суді Великої Британії не раніше червня 2019 року.

Як повідомлялося, 22 січня Апеляційний суд Англії почав розгляд скарги на рішення суду щодо спору з Росією про борг у 3 млрд дол., які Кабмін екс-президента Віктора Януковича позичив в останні місяці перебування при владі.

У грудні 2013 року довірена особа The Law Debenture Trust Corporation p.l.с. звернулася з цим позовом проти України в інтересах Російської Федерації.

Читайте також: ГПУ повернула 44 мільярди, вкрадені Януковичем і К° — Порошенко

Україна виступає проти вимог Росії гасити борг, посилаючись, в тому числі на те, що Росія чинила на Україну незаконний тиск. У березні 2017 року англійський суд першої інстанції дозволив розглядати справу в порядку спрощеного провадження.

Також суд дійшов висновку, що Україна мала законну дієздатність укладати договори щодо облігацій, а політична частина аргументів України щодо примусу і тиску не може розглядатися в судовому порядку, тобто не може бути розглянута англійським судом.

Після цього Україна звернулася за отриманням і отримала дозвіл на апеляційне оскарження всіх негативних висновків у рішенні суду першої інстанції.

Уряд Миколи Азарова отримав кредит на 3 млрд дол. у рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом України Віктором Януковичем у грудні 2013 року.

У 2015 році російська сторона вимагала повернути борг, не прийнявши пропозиції про його реструктуризацію. Українська влада відмовилася визнавати борг офіційним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-