Єврокомісія вітає позицію Макрона і Меркель щодо армії ЄС

Єврокомісія вітає позицію Макрона і Меркель щодо армії ЄС

Укрінформ
Єврокомісія докладає багато зусиль для розбудови оборонної самоідентифікації ЄС, і у цьому контексті вітає заяви лідерів Франції і Німеччини на підтримку цієї ідеї.

Про це в Брюсселі у середу під час брифінгу для преси заявив речник Єврокомісії Маргаритіс Шінас.

"Безумовно, ми вітаємо позицію президента Французької Республіки і канцлера Німеччини, які з інтервалом у кілька днів публічно підтримали цю ідею. Ми – це та Єврокомісія, яка хотіла б, щоб Європа мала засоби для оборонної самоідентифікації", - зазначив речник Єврокомісії.

Він наголосив, що члени ЄС мали дискусію щодо цієї нової місії з урахуванням положень Лісабонської угоди (базова угода ЄС – авт.), яку речник назвав "сплячою красунею".

"Ми запропонували суттєве зростання ресурсів Євросоюзу для оборони у нових багаторічних фінансових рамках. У нас проводиться дуже багато роботи навколо цього питання. Тому ми дуже раді, що політична атмосфера навколо цієї роботи зараз, здається, є вірною", - додав Шінас.

Читайте також: Меркель підтримала ідею створення європейської армії

Він нагадав присутнім, що першим, хто заговорив про європейську армію чотири роки тому був президент Єврокомісії Жан Клод Юнкер, який представив цю ідею, яка нині сприймається як результат франко-німецької домовленості.

Фото: fakti.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-