Навальний полетів з Росії на засідання ЄСПЛ

Навальний полетів з Росії на засідання ЄСПЛ

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний у середу зумів вилетіти за кордон на оголошення рішення Європейського суду з прав людини у своїй справі.

Про це політик написав у своєму Instagram.

«Цього разу було все окей. Зустріли і проводили як рідного. Прикордонниця запитала: а з якої причини вас вчора не випустили? Я чесно відповів: не знаю, запитайте у свого начальства», - пише Навальний.

За його словами, на прикордонний контроль він підійшов з прес-релізами Федеральної служби судових приставів (ФССП) із зазначенням, що йому можна виїхати з Росії.

Навальний заявив, що подасть до суду на Федеральну службу судових приставів. Він вимагає визнати незаконними дії відомства, а також планує стягнути з них матеріальні збитки у розмірі майже 30 тисяч рублів - за зниклий квиток і витрати на поїздку юриста в Кіров. «Нехай платять тепер, раз таким ідіотизмом займаються. Питання принципу», - написав Навальний.

Читайте також: Навальному скасували заборону на виїзд з Росії

Про те, що Олексію Навальному заборонили виїжджати з РФ, стало відомо вранці 13 листопада. Пізніше з'ясувалося, що ця заборона пов'язана з боргом у справі «Кіровлісу». Навальний назвав заборону на виїзд незаконним, так як ФССП не повідомила про нього заздалегідь.

Увечері у вівторок стало відомо, що Навальному скасували заборону на виїзд за кордон після сплати штрафу у справі «Кіровлісу» в розмірі більше двох мільйонів рублів.

15 листопада у Великій палаті ЄСПЛ винесуть остаточне рішення за позовом Навального. Справа стосується скарги російського опозиціонера на сім випадків з 2012-го по 2014 рік, коли його затримували, арештовували, визнавали винним у адміністративні правопорушення. Він вважає, що його права були порушені, а дії влади були політично вмотивованими.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-