Навальному скасували заборону на виїзд з Росії

Навальному скасували заборону на виїзд з Росії

Укрінформ
Російському опозиціонеру Олексію Навальному скасували заборону на виїзд за кордон після сплати штрафу у справі "Кіровлісу" у розмірі більше двох мільйонів рублів.

Про це повідомляє ТАСС.

"...Боржником Навальним О. А. оперативно і у повному обсязі сплачена заборгованість... Усі накладені обмеження і заборони по виконавчому провадженню скасовані. Наразі з урахуванням сумлінного ставлення боржника до виконання своїх зобов'язань підстав для обмеження у праві виїзду за межі Російської Федерації у рамках зазначеного виконавчого провадження немає", - заявили у Федеральній службі судових приставів (ФССП).

Сам Навальний у своєму блозі опублікував квитанцію про сплату штрафу. Він зазначив, що встигне відвідати засідання Великої палати Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), куди збирався поїхати.

Про те, що Олексію Навальному заборонили виїжджати з РФ, стало відомо вранці 13 листопада.

Пізніше з'ясувалося, що ця заборона пов'язана з боргом "Кіровлісу". Навальний назвав заборону на виїзд незаконною, тому що ФССП не повідомила про неї заздалегідь.

Читайте також: Навальний заявляє, що заборона на його виїзд із РФ оформлена заднім числом

15 листопада у Великій палаті ЄСПЛ винесуть остаточне рішення за позовом Навального. Справа стосується скарги російського опозиціонера на сім випадків з 2012 по 2014 рік, коли його затримували, арештовували, визнавали винним у адміністративних правопорушеннях. Він вважає, що його права були порушені, а дії влади були політично вмотивованими.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-