Австрійські ЗМІ пишуть про “чорну смугу” російської розвідки

Австрійські ЗМІ пишуть про “чорну смугу” російської розвідки

Укрінформ
Російська військова розвідка в останній час неодноразово була осоромлена, а її агенти провалюються все частіше, останній випадок – в Австрії.

Про це йдеться у статті друкованого видання австрійської газети Die Presse.

"Інституція, яка у турбулентне 20-те століття постійно захищає національні інтереси Росії - так презентує себе військова розвідувальна служба в очах громадськості. Але в останній час ГРУ публічно була осоромлена. Неодноразово. В останній раз – в Австрії", - йдеться у статті московського кореспондента газети Ютти Зоммербауер під назвою "Путінський полковник".

Вказується на те, що шпигунському скандалу у Австрії передувала ціла хвиля викриттів російських шпигунів. При цьому, як правило, західні спецслужби не роблять публічною свою роботу з викриття російських агентів, просто спостерігаючи далі "з метою отримання інформаційної переваги".

"Але справжньою катастрофою для ГРУ стала операція у британському Солсбері. Завдяки розслідуванням журналістів відомі стали не лише імена двох агентів, але також інформація щодо десятків інших агентів стали надбанням громадськості. Для ГРУ – це ганьба", - йдеться у публікації.

 Автор також повідомляє, що під час нещодавнього святкування річниці ГРУ президент РФ Володимир Путін заявив, що довіряє професіоналізму та самовідданості співробітників ГРУ, заявивши, що "кожен з вас все робить для Росії та її народу".

Читайте також: Австрійський суд не знайшов підстав для арешту полковника-шпигуна

Як повідомлялось, 9 листопада, стало відомо, що в Австрії затримали колишнього полковника австрійської армії, який з 1990-х років і до 2018 року шпигував для російської військової розвідки (ГРУ). Наразі триває розслідування, обвинувачений у шпигунстві вже визнав свою провину. 

У зв’язку з шпигунським скандалом міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль скасувала свій запланований на 2-3 грудня візит до РФ. Також був викликаний російський дипломат.

Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц засудив російський шпіонаж в Європі, назвавши його неприйнятним та таким, що має бути засудженим. За його словами, Австрія радитиметься з європейськими партнерами щодо реакції на інцидент. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-