Трамп каже, що не доїхав до кладовища в Буа Бело, бо Секретна служба заборонила

Трамп каже, що не доїхав до кладовища в Буа Бело, бо Секретна служба заборонила

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп спробував виправдати свою відсутність на меморіальній церемонії на кладовищі в Буа Бело (у Франції) через дощ, заявивши, що його туди не пустила Секретна служба, звинувативши при цьому ЗМІ у "фейкових" новинах.

Про це він написав у вівторок у твітер-повідомленні.

"До речі, коли гелікоптер не міг полетіти до першого цвинтаря у Франції через майже нульову видимість, я запропонував їхати (машинами – ред.). Секретна служба сказала – ні, занадто далеко від аеропорту й доведеться перекривати багато доріг у Парижі. Промова відбулася на наступний день на американському кладовищі під заливним дощем!" - написав Трамп, звинувативши при цьому медіа в неправильній подачі інформації та поширенні "фейкових" новин.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп 10-11 листопада перебував у Франції для участі в церемонії вшанування 100-ї річниці завершення Першої світової війни. У перший день візиту, за планом, президент мав їхати на кладовище в Буа Бело, де поховані американці, які загинули під час масштабної битви часів Першої світової. Натомість його поїздка була скасована "через погодні умови", оскільки йшов дощ. Замість Трампа туди вирушили високопоставлені представники адміністрації. Того ж дня інші лідери – Ангела Меркель, Еммануель Макрон, Джастін Трюдо взяли участь у заходах за межами Парижа.

Читайте також: CNN подав до суду на Трампа

У цьому зв'язку Трамп зазнав різкої критики як серед американського суспільства, так і зовні. Зокрема, внук британського прем'єр-міністра Уїнстона Черчіля Ніколас Сомс, зазначив, що американські солдати загинули на полі бою з ворогом, а Трамп "не зміг кинути виклик навіть погоді".

Після різкої критики президент США наступного дня відвідав інше американське меморіальне кладовище в Сюрен, де виступив із промовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-