CNN подав до суду на Трампа

CNN подав до суду на Трампа

Укрінформ
Центральний американський телеканал CNN у вівторок подав позов до суду на президента США Дональда Трампа та кількох членів адміністрації через позбавлення прес-акредитації головного кореспондента телеканалу в Білому домі Джима Акости.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті CNN.

"Компанія CNN подала позов проти президента Трампа та кількох його помічників, вимагаючи негайно поновити доступ до Білого дому кореспондента Джима Акости",- зазначається в повідомленні.

Справа порушена в окружному суді США в Вашингтоні у вівторок зранку, уточнює CNN. У ньому фігурують шість прізвищ: президент Дональд Трамп, керівник адміністрації Джон Келлі, речниця Сара Сандерс, заступник директора з питань комунікацій Білл Шайн, директор Секретної служби Джозеф Кленсі, а також агент секретної служби, який вилучив у Акости постійну перепустку.

Цей крок став відповіддю телеканалу на скасування адміністрацією Трампа акредитації головного репортера CNN у Білому домі. У позові наголошується, що адміністрація порушила одразу дві поправки до Конституції США.

Читайте також: Журналісту CNN скасували акредитацію у Білому домі через “перетягування” мікрофону

Як повідомляв Укрінформ, під час розширеної прес-конференції минулого тижня в Білому домі кореспондент CNN Джим Акоста намагався поставити запитання президентові Трампу про караван мігрантів, "російське" розслідування та з інших тем. У відповідь Трамп звелів йому "покласти мікрофон", назвавши CNN ворогами народу, а журналіста – грубіяном. Акоста відмовився віддати мікрофон персоналу й продовжував ставити запитання.

Пізніше речниця Білого дому Сара Сандерс оприлюднила повідомлення про скасування акредитації кореспондента CNN.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-