Мей пообіцяла, що угоди щодо Brexit

Мей пообіцяла, що угоди щодо Brexit "за будь-яку ціну" не буде

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що досі залишаються суттєві розбіжності в переговорах про Brexit, які вона не збирається вирішувати "за будь-яку ціну", у той час як сторони підійшли до завершального етапу в процесі перемовин.

Про це вона заявила в понеділок, під час виступу на одному із заходів у Лондоні, повідомило інформагентство Reuters.

"Переговори про наш вихід зараз близькі до завершення. Ми надзвичайно важко працювати протягом ночі, щоб досягти прогресу в питаннях, які залишилися в Угоді про вихід, і які є суттєвими", - зауважила прем'єр-міністр країни.

Читайте також: Ще чотири британські міністри можуть звільнитися через Brexit

Водночас, попри складність перемовин, Мей зазначила, що не допустить укладення угоди "за будь-яку ціну". Вона також нагадала про свій "компромісний план", спрямований на підтримку тісних торговельних зв'язків з Євросоюзом у майбутньому, проти якого виступають прихильники "Брекзіту" та ряд інших політичних течій.

Британія має формально вийти з ЄС менше ніж за п'ять місяців, однак перемовини зайшли в глухий кут, здебільшого через розбіжності в питанні кордону між Ірландією і британською територією Північної Ірландії. Лондон уникає можливості відновлення реального кордону на Ірландському острові, якщо майбутні торговельні відносини не будуть узгоджені вчасно.

Читайте також: Уряд Британії підготував "план Б" на випадок Brexit без угоди

Переговори продовжуються цього тижня, але якщо до кінця середи не буде досягнуто значного прогресу, це загрожує тим, що саміт про затвердження угоди, запланований на листопад, може не відбутися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-