Австралія виділяє три мільярди островам у Тихому океані

Австралія виділяє три мільярди островам у Тихому океані

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон оголосив про намір уряду виділити пакет у розмірі 3 млрд доларів для посилення зв’язків з тихоокеанськими острівними державами.

Про це повідомляє видання The Straits Times.

“Австралія вкрай зацікавлена у розвитку південно-західної частини Тихого океану як безпечної, економічно стабільної і суверенної частини світу. Настав час відкрити нову главу у відносинах з нашими тихоокеанськими сусідами”, - заявив Скотт Моррісон, анонсуючи виділення коштів.

Одним із наймасштабніших проектів у рамках згаданого пакету фінансування є створення так званого “інфраструктурного банку” – спеціального фонду обсягом 2 мільярди доларів для надання грантів та довгострокових кредитів у сфері телекомунікації, енергетики, транспорту і водопостачання.

Читайте також: Прем’єр Австралії відмовився видати паспорт і допомагати Ассанжу

Крім того, Моррісон повідомив, що найближчим часом Австралія відкриє дипломатичні представництва в Палау, на Маршаллових островах, у Французькій Полінезії, на острові Ніуе і на Островах Кука, щоб зміцнити співпрацю в галузі оборони.

У ході реалізації цієї ініціативи також буде створена спеціальна група австралійських сил оборони, що братиме участь у міжнародних військових навчаннях у Тихоокеанському регіоні.

Очікується, що Моррісон оголосить про нову політику свого уряду в Тихоокеанському регіоні на форумі АТЕС, який пройде в Папуа-Новій Гвінеї з 15 по 17 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-