Канада витратила $23 мільйони на нові авто для саміту G7

Канада витратила $23 мільйони на нові авто для саміту G7

Укрінформ
Уряд Канади витратив понад 23 млн дол. на придбання 631 автомобіля, які будуть використані під час цьогорічного саміту G7 у Квебеку.

Про це пише Calgary Herald.

“Відповідно до наданих поліцією даних 431 автомобіль придбано для використання у “конвоях” і ще 200 - для “адміністративних” потреб під час саміту G7, що пройшов у червні в Ля Мальбе у Квебеку, де очільники США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Японії та Італії зустрічалися із прем’єр-міністром Трюдо. Лише 51 автомобіль було згодом переобладнано для інших державних потреб”, - йдеться у матеріалі.

Тепер уряд намагається продати надлишкові автомобілі на вторинному ринку, але поки має із цим складнощі, хоча їх середній пробіг становить усього 1726 км, а мінімальний - взагалі 41 км. “З серпня по жовтень уряд отримав близько 6,3 млн дол. від продажу 167 автомобілів через веб-сайт. <...> Однак, протягом останніх двох тижнів жовтня майже 40 виставлених транспортних засобів не отримали взагалі жодної заявки на купівлю”, - стверджує Calgary Herald.

Читайте також: Канада переглядає свої відносини із Саудівською Аравією

У поліції запевнили, що купівля автомобілів була найбільш вигідним варіантом. “Ми провели аналіз перед придбанням автомобілів та вирішили, що покупка буде вигіднішою за лізинг”, - розповіли правоохоронці.

Водночас, у поліції не відповіли на запитання, чому вже наявні автомобілі не могли бути використані для транспортування делегацій. “З міркувань безпеки поліція не розкриває деталі щодо конкретного використання транспортних засобів, однак вони були придбані з огляду на операційні потреби”, - підсумували у поліції Канади.

Загальний бюджет цьогорічного саміту G7 перевищив 600 млн дол. Велика частина цих коштів пішла на гарантування безпеки членів делегацій.

Фото: ANDREW VAUGHAN/THE CANADIAN PRESS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-