Суди дозволили націоналістам провести марші у Варшаві та Вроцлаві

Суди дозволили націоналістам провести марші у Варшаві та Вроцлаві

Укрінформ
Окружні суди у Варшаві та Вроцлаві у четвер скасували рішення мерів про заборону проведення маршів націоналістів у цих містах 11 листопада з нагоди 100-річчя відновлення незалежності Польщі.

Свої рішення суди мотивували тим, що Польща є вільною країною і в ній представники різних сил мають закріплене конституцією країни право на демонстрацію своїх поглядів, інформує власний кореспондент Укрінформу. 

Після рішення суду у Варшаві організатори націоналістичного “Маршу незалежності” заявили, що подаватимуть до суду на мера Варшави Ганну Гронкевич-Вальц за необгрунтовану заборону маршу. Вони також висловили жаль з приводу того, що президент і прем'єр-міністр Польщі Анджей Дуда і Матеуш Моравецький не дочекалися рішення суду, а прийняли поспішне рішення про організацію за цим же маршрутом і приблизно у той же час так званого “Національного маршу”, який планують очолити. 

Тим часом, у четвер ввечері керівництво МВС Польщі і профспілки поліції досягли порозуміння щодо підвищення зарплат силовикам. Відтак, поліцейські, які масово взяли відпустки за свій рахунок або лікарняні, повернуться до виконання своїх обов'язків перед днем незалежності країни.

Читайте також: У Варшаві скасували марш націоналістів на день незалежності

Як інформувалося, Марш незалежності щороку 11 листопада організовують у Варшаві крайні націоналістичні організації, зокрема Національно-радикальний табір, Загальнопольська молодь, Національний рух. Торік в ньому взяли участь близько 100 тис. учасників з усієї Польщі та представники націоналістичних рухів з-за кордону, зокрема Італії, Угорщини, Словаччини тощо.

У вівторок мер Вролава Рафал Дуткевич, а в середу мер Варшави Ганна Гронкевич-Вальц заборонили проведення маршів у своїх містах з міркувань безпеки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-