У Канаді заклали меморіал жертвам комунізму

У Канаді заклали меморіал жертвам комунізму

Фото
Укрінформ
У Оттаві пройшла церемонія закладення майбутнього меморіалу жертвам комунізму.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у заході взяв участь міністр канадської спадщини Пабло Родрігез, а також дипломати й представники численних громад із країн, що постраждали від комуністичного правління.

“Цей меморіал стане місцем, де канадці та гості згадуватимуть мільйони людей, які страждали під владою репресивних комуністичних режимів. Він також стане місцем надії й визнання ролі Канади у наданні пристанища людям, які тікали від переслідування”, - сказав Родрігез.

Читайте також: США вшановують пам'ять жертв Голодомору в Україні

До спорудження меморіалу долучилися різні національні громади, зокрема й Конгрес українців Канади, який пожертвував на його спорудження 25 тисяч доларів.

“Сподіваюся, що цей меморіал також нагадуватиме нам, що демократію було тяжко здобуто і її ніколи не можна сприймати за даність. Вона діє лише тоді, коли всі беруть у цьому процесі участь”, - наголосив міністр.

Зазначимо, що спорудження меморіалу розпочнеться вже найближчим часом і має завершитися восени 2019-ого. Розміститься він у центрі міста неподалік від будівлі федерального парламенту Канади та Верховного суду країни.

Фото: @Rodriguez_Pab

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-