Втручання РФ у вибори: демократи заявляють, що справа

Втручання РФ у вибори: демократи заявляють, що справа "під загрозою"

Укрінформ
Американське слідство у справі втручання РФ у вибори президента США 2016 року може опинитися під загрозою після того, як президент Дональд Трамп звільнив генерального прокурора Джефа Сешнса, заявили у Демократичній партії.

Про це повідомляє BBC.

"Слідство у справі російського втручання під час виборів 2016 року може опинитися під загрозою після того, як президент Дональд Трамп звільнив генерального прокурора Джефа Сешнса, заявляють провідні демократи", - йдеться у повідомленні.

Лідер Демократичної партії Ненсі Пелосі назвала це рішення "грубою спробою" Трампа припинити розслідування чи перешкодити йому.

Читайте також: Трамп звільнив генпрокурора Сешнса одразу після виборів до Конгресу

Деякі республіканці поділяють занепокоєння демократів щодо майбутнього справи, яку веде спецпрокурор Роберт Мюллер. Сенатори Сьюзен Коллінз та Мітт Ромні заявили, що слідству не повинні ніяк перешкоджати.

Мюллер розслідує можливу змову між штабом Трампа та Росією, що вже призвело до низки кримінальних звинувачень проти кількох соратників президента.

Сешнс відійшов від справи після того, як демократи звинуватили його у відмові розкрити контакти, які він мав з російським послом як старший радник кампанії Трампа.

Читайте також: Справа про російське втручання у вибори: У США планують масштабні протести

Звільнення Сешнса відбулося через місяць критики з боку Трампа у зв'язку з рішенням генпрокурора відмовитися відмежуватися від "російської" справи у березні 2017 року.

Як повідомлялось, у США організовуються сотні протестів з вимогою до президента Дональда Трампа не перешкоджати розслідуванню щодо російського втручання у президентські вибори у 2016 році.

Фото: usatoday.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-