МВС Бурятії вимагає IP-адреси читачів, які критикують владу

МВС Бурятії вимагає IP-адреси читачів, які критикують владу

Документ
Укрінформ
Регіональне МВС Бурятії (Росія) вимагало від місцевого видання "Номер один" надати IP- адреси читачів, які залишили негативні коментарі на сайті на адресу глави республіки Олексія Циденова.

Про це повідомило саме видання.

"7 листопада на адресу редакції сайту "Номер один" надійшло відразу два листи з МВС Бурятії. Один із них прийшов із Центру з протидії екстремізму, другий - з відділу "К" (підрозділ МВС Росії, який бореться із злочинами у сфері інформаційних технологій - ред.). Обидва вони стосувалися однієї статті, вірніше коментарів до неї, які залишили читачі нашого сайту. Правоохоронці вимагали дати їм IP-адреси коментаторів", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про публікацію "Уряд Бурятії витратить мільйони на оновлення автопарку та меблів", в яких стверджується, що чиновники уряду Бурятії витратять 7 мільйонів рублів на оновлення автопарку та меблів.

Центр "Е" попросив повідомити персональні дані користувача під ніком "гість", коментарі якого, як стверджують в МВС, "схиляють до перешкоджання діяльності державних органів влади". У відділі "К" просто послалися на закони "Про поліцію" і "Про оперативно-розшукову діяльність".

Редакція видання "Номер один" повідомила, що не може надати персональні дані своїх читачів. Там також зазначили, що Роскомнагляд не бачить у розміщених коментарях ніякого порушення закону, проте в поліції вважають інакше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-