У Молдові все більше корупціонерів наживаються на дітях

У Молдові все більше корупціонерів наживаються на дітях

Укрінформ
Із початку 2018 року в молдавському Національному центрі з боротьби з корупцією розглянули 110 звернень, в яких батьки скаржаться на побори з боку батьківських асоціацій в дитячих садах і школах. 

Такі дані оприлюднив директор центру Богдан Зумбряну під час слухань в парламентській комісії з національної безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

«В ході розслідування кримінальної справи проти тільки одного із затриманих вже керівників батьківських асоціацій було встановлено, що його стан (8 квартир в Кишиневі і 10 автомобілів) може легко конкурувати зі станом великого представника бізнесу», - повідомив Зумбряну. 

Він звернув особливу увагу на те, що батьки, які відмовлялися платити, зазнавали різних принижень і шантажу, а керівники асоціацій і педагоги погрожували їм відрахуванням з дошкільних установ і шкіл. 

Читайте також: Активісти розказали, як фігуранти корупційних скандалів успішно складають "суддівські тести"

Тільки за 10 місяців 2018 року, за словами глави антикорупційного центру, було порушено 24 кримінальних справи за корупцію. 

Зумбряну повідомив також, що найближчим часом  для посилення боротьби з корупцією в дошкільних і шкільних установах буде підписано Угоду про співпрацю між Національним центром по боротьбі з корупцією та Міністерством освіти, науки і досліджень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-