Цукерберг не поїде на міжнародні парламентські слухання щодо фейків

Цукерберг не поїде на міжнародні парламентські слухання щодо фейків

Укрінформ
Керівник компанії Facebook Марк Цукерберг відхилив прохання взяти участь у спільних слуханнях британського і канадського парламентів з метою поглибленого вивчення проблеми фейкових новин.

Про це повідомляє агентство АР.

"Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг відхилив прохання з'явитися перед міжнародним парламентським комітетом, щоб заглибитись у питання стосовно фейкових новин", - йдеться у повідомленні.

Раніше глава комітету з цифрових технологій британської палати громад Деміан Коллінз разом із керівником комітету канадського парламенту з доступу до інформації Бобом Ціммером запросили Цукерберга 27 листопада взяти участь у слуханнях у Лондоні, аналогічних тим, що раніше відбулися в американському конгресі.

За словами Коллінза, профільні парламентські комітети Австралії, Аргентини, і Ірландії приєдналися до цього запрошення.

"П'ять парламентів зараз закликають вас ухвалити правильне рішення щодо 170 млн користувачів, яких вони представляють", - сказав він.

Читайте також: Акціонери Facebook Inc пропонують усунути Цукерберга з посади

Проте Facebook відхилив запрошення, зазначивши, що його керівник не може відвідувати всі парламенти.

Як повідомлялося, дані приблизно 87 млн користувачів Facebook, з яких 2,7 млн були з ЄС, без їхнього дозволу перейшли до аналітичної компанії Cambridge Analytica.

У березні 2018 року стало відомо, що Cambridge Analytica через свій додаток в Facebook збирала дані користувачів. Припускається, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу (Brexit).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-