Митрополит Вселенського патріархату назвав дії РПЦ

Митрополит Вселенського патріархату назвав дії РПЦ "сатанинськими"

Укрінформ
Глава екзархату Вселенського патріархату в Сіде і Антальї Сотірій у своєму окружному посланні до пастви назвав дії РПЦ "сатанинськими".

Він також заявив, що православні, які живуть в Антальї і Аланьї, не повинні дотримуватися вказівок цієї церкви, що розірвала євхаристійне спілкування зі Вселенським патріархатом, повідомляє портал Alanya Orthodox.

"Ці їхні дії доставляють радість лише антихристу, який бореться з Христом і Його Церквою. Всі думаючі люди глибоко засмучені подібними сатанинськими діями", - сказав митрополит Сотірій про РПЦ.

Читайте також: Константинополь: Московського патріархату в Україні більше не існує

Він зазначив, що паствою в кожній місцевості управляє свій єпископ, тому ніхто не може втручатися в справи єпархії без його відома і ніхто не зобов'язаний підкорятися вказівкам інших єпископів, митрополитів і патріархів.

При цьому митрополит підкреслив, що національність також не є аргументом на користь виконання чужих рішень.

Читайте також: Як УПЦ Московського патріархату забула, що вона українська

Нагадаємо: 15 жовтня РПЦ розірвала євхаристійне спілкування зі Вселенським патріархатом. Згодом у РПЦ заявили, що віруючі не повинні молитися в храмах Вселенської патріархії після рішення Священного синоду. В "заборонені" потрапили храми Стамбула і храм в Антальї, а також ряд церков у Греції і на Афоні. Порушують заборону віруючим наказала покаятися на сповіді. РПЦ дозволила відвідувати Афон тільки в якості туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-