США обіцяють миттєву реакцію на спроби Тегерана обійти санкції

США обіцяють миттєву реакцію на спроби Тегерана обійти санкції

Укрінформ
Міністр фінансів США Стівен Мнучин висловив переконання, що "безпрецедентний" тиск санкцій на іранський режим змусить Тегеран докорінним чином змінити дестабілізуючу поведінку та підтримку тероризму.

Про це він заявив у понеділок на брифінгу у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Запровадження Міністерством фінансів безпрецедентного фінансового тиску на Іран повинно привести до чіткого розуміння іранським режимом, що їм загрожуватиме зростаюча фінансова ізоляція та економічна стагнація, до того моменту, поки вони докорінно не змінять свою дестабілізуючу поведінку", - наголосив глава американського Мінфіну.

Він уточнив, що іранське керівництво має припинити підтримку тероризму, розробку балістичних ракет, руйнівні дії щодо дестабілізації в регіоні, а також відмовитися від своїх амбіцій бути ядерною державою. Крім того, за його словами, іранський режим повинен припинити робити корумповані інвестиції та надавати кошти терористам.

Читайте також: США назвали країни, яким можна купувати нафту в Ірану в обхід санкцій

"Ми дуже ретельно стежимо за діями іранського режиму", - заявив Мнучин, пообіцявши також миттєву реакцію на спроби Тегерана обійти санкційні обмеження.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок набули чинності нові санкції США проти понад 700 фізичних та юридичних осіб в Ірані. Список охоплює, в тому числі, банки, фінансові установи, компанії, організації, а також повітряні й морські судна. США посилили тиск на Тегеран після оголошення президентом Трампом рішення про вихід Вашингтона з Іранської ядерної угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-