Візит Кім Чен Ина до Сеула можуть перенести

Візит Кім Чен Ина до Сеула можуть перенести

Укрінформ
Наразі неясно, чи лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідає Сеул у нинішньому році, через планування другого саміту між представниками КНДР і США.

Про це заявив президент Південної Кореї Мун Чже Ін, повідомляє Yonhap.

"Президент Мун Чже Ін повідомив керівникам депутатських фракцій у парламенті у понеділок, що досі неясно, чи приїде лідер Північної Кореї Кім Чен Ин до Сеула ще в цьому році, як було обіцяно, через те, що його візит дуже наближений у часі до другого саміту між чиновниками КНДР і США", — йдеться у повідомленні.

За словами південнокорейського лідера, нині в уряді розмірковують, коли має відбутися візит Кім Чен Ина — до чи після саміту між КНДР і США, який раніше був відтермінований до початку наступного року.

Мун також зазначив, що наразі підготовка до зустрічі проводиться виходячи з того, що візит лідера Північної Кореї до південної столиці на Корейському півострові відбудеться ще цього року.

Читайте також: Президент Південної Кореї анонсував візит Кім Чен Ина в Сеул

Як повідомлялося, у квітні 2018 року відбулася історична зустріч лідера КНДР Кім Чен Ина та південнокорейського президента Мун Чже Іна. Її найважливішим підсумком стала спільна заява двох лідерів, які домовилися про підписання в цьому році офіційного мирного договору між Сеулом і Пхеньяном, який формально покладе край Корейській війні 1950-1953 років. Досі між сторонами існувало лише перемир'я, підписане в 1953 році.

Друга зустріч лідерів відбулася у Пханмунджомі в травні цього року.

1 листопада президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив, що глава КНДР Кім Чен Ин незабаром відвідає Сеул.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-