Бійка за участю українців у римському метро може бути провокацією — Тимчук

Бійка за участю українців у римському метро може бути провокацією — Тимчук

Укрінформ
Бійка нібито з участю українців у наземному метрополітені Рим-Лідо, що сталася 1 листопада, може виявитися провокацією.

Про це написав у Фейсбуці координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

“На відео видно, як двоє молодих людей агресивно поводяться стосовно одного з пасажирів. Даних молодиків потім затримала поліція. Наскільки навмисно ці два товариші влаштували "брудне шоу" в метро на камеру, щоб потім дискредитувати українців та Україну загалом в Європі, залишається поки під знаком запитання", - написав Тимчук.

Він нагадав, що один з учасників бійки "немовби спецвльно акцентував увагу на тому, що він "фашист". “Навіщо? Загалом, поки немає достовірної інформації, хто такі взагалі ці два бешкетники, чи є у них взагалі громадянство України, а якщо є — то часом не з окупованих вони територій?" - зазначив народний депутат.

Тимчук також додав, що, тим не менше, дане відео як за помахом чарівної палички вмить розлетілося російськими пропагандистськими ресурсами, його тут же підхопили і справжні бото-ферми з відповідним супроводом - "українські расисти", "українські фашисти", "українські нацисти" і т. д. влаштували "криваву бійню" і чи не геноцид в італійському метро.

"Поки немає точної інформації про особи затриманих, ми утримаємося від розлогих коментарів... Але цікавий той факт, що нинішній інцидент у Римі за участю "українських фашистів" стався в той момент, коли в Італії судять українського національного гвардійця Віталія Марківа, який нібито вбив італійського журналіста, котрий незаконно перебував на Донбасі", - підкреслив Тимчук.

Читайте також: Бійка в римському метро за участю українців: консули тримають справу на контролі

Він також навів деякі подробиці про інцидент від італійського видання Roma Today, яке написало, що потерпілим у цій історії був громадянин Індії, а дівчина, яка його захищала, була українкою.

Раніше посол України в Італії Євген Перелигін на своїй сторінці у Facebook написав, що українські консули в Римі підтримують постійний контакт із поліцією у справі про бійку в метро італійської столиці за участю громадян України.

Як повідомлялося, 1 листопада в римському метро сталася бійка за участю громадян України. Двоє хлопців, які розмовляли українською, поводилися агресивно і конфліктували з громадянином Індії, влаштували бійку. Місцева поліція відкрила провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-