Бійка в римському метро за участю українців: консули тримають справу на контролі

Бійка в римському метро за участю українців: консули тримають справу на контролі

Укрінформ
Українські консули у Римі тримають постійний контакт із поліцією щодо справи про бійку у метро італійської столиці за участю громадян України.

Про це повідомив посол України в Італії Євген Перелигін на своїй сторінці у Facebook.

"Протягом учорашнього дня і з самого ранку сьогодні українські консули підтримують постійні контакти з римською поліцією та квестурою. Головна мета - забезпечення прав затриманих. Доступ до матеріалів справи та зустріч із затриманими будуть можливими виключно після документарного підтвердження громадянства затриманих та їхнього експліцитно висловленого бажання такої зустрічі (як свідчить досвід останніх років, близько 40% затриманих, заарештованих або засуджених українських громадян в Італії відмовляються від консульської підтримки)", - написав він.

Дипломат висловив сподівання, що італійські слідчі об'єктивно та неупереджено встановлять всі обставини цієї справи і далі буде надано правову оцінку діям, включно з вигуками, учасників бійки у вагоні римського метро.

"Водночас, вже зараз можна констатувати, що характер та зміст обговорення в італійському сегменті соціальних мереж нападу у римському метро свідчить про неабияку шкоду для іміджу нашої країни від подібних дій. Слід зазначити, що багато дописувачів зосереджують увагу не на самому інциденті у римській підземці, а порушують питання стосовно тенденції до збільшення проявів екстремізму, расизму та нетерпимості всередині України. При цьому наводяться приклади відповідних вигуків, жестів та атрибутики під час масових маніфестацій в Україні, напади на політичних опонентів або тих, хто належить до різного рода меншин", - зазначив посол.

На його переконання, оперативне та ефективне припинення правоохоронними органами та засудження будь-яких проявів екстремізму та нетерпимості в Україні є запорукою ефективної боротьби з будь-якими провокаційними діями та спробами представити окремі випадки як усталену практику чи незворотну тенденцію.

Перелигін також зауважив, що йому відомі персональні дані та окремі факти, що стосуються одного з можливих нападників. Але оприлюднення або повідомлення інформації з елементами приватності без згоди зацікавленої особи є неможливим, наголосив посол.

Читайте також: П’ятеро осіб загинули через урагани в Італії

Як повідомлялося, 1 листопада у римському метро сталася бійка за участю громадян України. Двоє молодиків, які говорили українською, агресивно поводилися і конфліктували з громадянином Індії, влаштували бійку. Місцева поліція відкрила провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-