ОБСЄ почало розслідування порушень прав людини у Чечні

ОБСЄ почало розслідування порушень прав людини у Чечні

Укрінформ
Організація з безпеки та співробітництва в Європі активувала "Московський механізм" для розслідування можливих порушень прав людини в Чеченській Республіці РФ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі ОБСЄ. 

"16 країн-членів ОБСЄ ініціювали 1 листопада "Московський механізм" ОБСЄ для того, щоб зробити огляд можливих порушень прав людини в Чеченській Республіці Російської Федерації", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що "Московський механізм", який в останній раз ініціювався у 2011 році стосовно Білорусі, "надає можливість країнам-членам надіслати експертні місії для сприяння у розв’язанні конкретних питань чи проблем, які стосуються людського виміру".

Ініціювали запуск розслідування порушень прав людини в Чечні 16 країн – Бельгія, Канада, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ісландія, Ірландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Об’єднане Королівство та США. 

Читайте також: Суд в Інгушетії визнав неконституційним закон про кордон з Чечнею

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд засудила серйозні порушення прав людини стосовно представників ЛГБТ-спільноти у Чечні, заявивши, що ОБСЄ проведе розслідування інформації з цього приводу.

В Держдепартаменті США також повідомили, що Вашингтон разом з ОБСЄ вимагатимуть від Росії розслідувати повідомлення про позасудові розправи, тортури, незаконні затримання та інші порушеннях прав людини в Чечні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-