Вісім країн зможуть купувати іранську нафту в обхід санкцій США — Bloomberg

Вісім країн зможуть купувати іранську нафту в обхід санкцій США — Bloomberg

Укрінформ
Адміністрація американського президента Дональда Трампа дозволила вісьмом країнам продовжувати купувати іранську нафту після відновлення санкції проти Тегерана.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на високопоставленого чиновника з адміністрації Трампа.

"Сполучені Штати дозволили вісьмом країнам, включаючи Японію, Індію та Південну Корею, продовжувати купувати іранську нафту після відновлення санкцій проти країни-члена OPEC 5 лиcтопада", - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовника, винятки були зроблені в обмін на продовження зменшення імпорту іранської нафти вказаними країнами. Таким чином світові ціни на нафту не підуть одразу вгору.

Крім того, за даними поінформованих джерел, серед країн, яким дозволять купувати іранську нафту в обхід санкцій, є і Китай, однак переговори з Пекіном ще продовжуються.

Читайте також: Трамп розпорядився продовжити обмеження для поставок нафти з Ірану

Як повідомлялося, нові американські санкції спрямовані конкретно проти іранської нафтової галузі - однієї з головних гілок економіки цієї країни. Після виходу США з ядерної угоди з Іраном в травні цього року та відновлення санкцій відносини між Тегераном та Вашингтоном невпинно погіршуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-