Австралія побудує військово-морську базу у Папуа-Новій Гвінеї

Австралія побудує військово-морську базу у Папуа-Новій Гвінеї

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон та очільник уряду Папуа-Нової Гвінеї Пітер О'Ніл погодилися спільно перебудувати морську базу Ломбрум на острові Манус.

Про це повідомляє інформаційний веб-ресурс news.com.

“Я думаю, що це чудовий приклад керівництва, який здійснює Австралія та Королівський австралійський флот у цьому регіоні”, - прокоментував домовленість командувач морських операцій США Джон Річардсон, який перебуває в Австралії для переговорів з питань регіональної безпеки Індо-Тихоокеанського регіону.

Як зазначається, прем'єр-міністри також підписали угоду про довгострокове поліцейське партнерство та взяли на себе зобов'язання проводити щорічні переговори на рівні керівництва урядів.

Очікується, що база перебуватиме у власності ПНГ, але австралійський персонал буде жити і працювати на її території.

Читайте також: Австралія ратифікувала угоду про Транстихоокеанське партнерство

Формальним обгрунтуванням проекту є необхідність модернізації пристаней ПНГ, якій Австралія планує передати чотири катери для патрулювання навколишніх вод.

Однак, за оцінками аналітиків, відновлення повноцінної бази дозволить австралійським кораблям використовувати порт і розширити маневреність свого флоту в Тихому океані.

Поінформовано, що це також зменшує можливість потрапляння ПНГ у залежність від Китаю, який теж цікавився можливістю розбудови військово-морської бази на острові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-