У Британії відкрили справу проти головного спонсора Brexit

У Британії відкрили справу проти головного спонсора Brexit

Укрінформ
Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великої Британії відкрило справу проти британського бізнесмена Аррона Бенкса, який був одним з ключових спонсорів Brexit - кампанії з виходу країни з ЄС.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Національне агентство з боротьби зі злочинністю Британії заявило в четвер, що розпочало розслідування проти британського бізнесмена Аррона Бенкса, який профінансував одну з основних кампаній для виходу Великобританії з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Британська виборча комісія вважає, що кошти, які Бенкс виділяв на Brexit-кампанію перед референдумом, надійшли з ненадійних джерел. Комісія передала свої підозри щодо Бенкса Національному агентству з боротьби зі злочинністю.

Читайте також: У Мей назвали спекуляцією угоду с ЄС щодо фінпослуг після Brexit

Раніше повідомлялося про зв'язки Бенкса з російськими офіційними особами.

Видання The Sunday Times писало, що Бенкс брав участь у бізнес-схемах, пов'язаних з Росією.

На початку листопада 2017 року виборча комісія Великої Британії, яка вивчає можливість втручання в референдум щодо виходу Великої Британії з ЄС, відкрила окреме розслідування щодо Аррона Бенкса. Метою розслідування стало встановлення походження коштів, які бізнесмен і його фірма внесли як пожертвування до фонду, який фінансував кампанію з Brexit. Йдеться про суму 2,36 млн фунтів, яку внесла компанія мільйонера (ще 6 млн фунтів Бенкс пожертвував від свого імені). Крім того, увагу слідчих привернув і той факт, що Бенкс одружений на росіянці Катерині Падеріній.

Бенкс заперечує будь-які злодіяння під час кампанії щодо Brexit-референдуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-