Пожежа у

Пожежа у "Зимовій вишні": в Кемерові затримали ще трьох підозрюваних

Укрінформ
У російському Кемерові сьогодні було затримано ще три особи у кримінальній справі про пожежу в ТЦ "Зимова вишня", що призвела до значних жертв.

Про це повідомляє "Сибір.Реалії" з посиланням на джерела у правоохоронних органах регіону.

За словами джерела, один із затриманих - син екс-начальника регіонального держбуднагляду Танзілі Комкової, яка також проходить за обвинуваченням у цій справі. Ще одним затриманим може бути місцевий бізнесмен Никіта Чередніченко. Третім є В’ячеслав Вишневський, колишній керівник ВАТ "Кемеровський кондитерський комбінат", якому належала будівля, переобладнана в торговельно-розважальний центр. Зараз суд вирішує питання про запобіжний захід для них.

Раніше в рамках розслідування справи про пожежу в торговельному центрі "Зимня вишня" вже були затримані 12 обвинувачених, серед яких чотири співробітники МНС, чиновники, працівники торговельного центру. Залежно від ролі кожного їм пред'явлені обвинувачення за наступними статтями КК РФ: 109 (спричинення смерті з необережності), 219 (порушення вимог пожежної безпеки, що призвело з необережності до смерті двох і більше осіб), 238 (надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки), 293 (недбальство) і 160 (розтрата).

У справі призначено 334 експертизи, у тому числі генетичні, молекулярні, будівельні, бухгалтерські. Термін попереднього слідства подовжено до 25 грудня.

Читайте також: У справі про пожежу в "Зимовій вишні" затримали ще одного чиновника - ЗМІ

У справі призначені 334 експертизи, в тому числі генетичні, молекулярні, будівельні, бухгалтерські. Строк попереднього слідства продовжено до 25 грудня.

Пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерові сталася 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі з кінозалами, де було багато дітей. Від отруєння продуктами горіння, чадним газом та отриманих термічних опіків тоді загинули 60 осіб, з яких 37 дітей (за іншими даними - 41 дитина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-