У справі про пожежу в

У справі про пожежу в "Зимовій вишні" затримали ще одного чиновника - ЗМІ

Укрінформ
Російське слідство затримало екс-замголову буднагляду Кемеровської області, яка перевіряла будівлю ТРЦ "Зимова вишня", де внаслідок пожежі у березні загинули 60 осіб.

Про це повідомило "Інтерфаксу" джерело, знайоме з ситуацією.

"Затримано Світлану Шенгерей, яка перевіряла будівлю "Зимової вишні". Сьогодні їй буде обрано запобіжний захід", - сказав співрозмовник.

Він уточнив, що є інформація, згідно якої Шенгерей могла свідомо за вказівкою керівництва приховати інформацію про порушення у сфері пожежної безпеки. Перевірка проводилася в 2014 році.

Раніше у рамках розслідування справи про пожежу в торговельному центрі "Зимова вишня" вже заарештовано 11 обвинувачених, серед яких чотири співробітники МНС, чиновники, працівники торговельного центру. Залежно від ролі кожного їм пред'явлені обвинувачення за наступними статтями КК РФ: 109 (спричинення смерті з необережності), 219 (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб), 238 (надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки), 293 (халатність) і 160 (розтрата).

Читайте також: У Кемерові після пожежі знесли будівлю ТЦ «Зимняя вишня»

У справі призначено 334 експертизи, у тому числі генетичні, молекулярні, будівельні, бухгалтерські. Термін попереднього слідства продовжено до 25 грудня.

Пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерово сталася 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі з кінозалами, де було багато дітей. Від отруєння продуктами горіння, чадним газом і отриманих термічних опіків тоді загинуло 60 осіб, з яких 37 дітей (за іншими даними - 41 дитина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-